Prok & Fitch

Prok & Fitch čine jedan od najuzbudljivijih i najpriznatijih DJ dvojaca kada je HOUSE muzika u pitanju. U kratkom vremenskom periodu od stupanja na scenu svojim orginalnim produkcijama došli su do samog vrha svjetske DJ scene.

Momci iz Brigtona Ben Prok i James Fitch udružili su se u DJ duo nakon susreta u jednoj produkcijskoj kući 2006. godine. Oba DJ-a sa po 18 godina iskustva koje imaju iza sebe, otkrili su da su njihovi ukusi bili vrlo slični i postali su zastrašujući DJ dvojac, koji znamo danas. Nakon velikog uspjeha odlučili su proširiti tu svoju ljubav prema muzici sa svojih setova i u studio, a kreativna sinergija i naporni rad koji je uslijedio doveli su do koncepcije njihove prve kreacije – Outro Lugara koju je prvobitno snimio samo Roger Sanchez.

Sve do današnjeg dana, Prok & Fitch imaju ozbiljan portfolio iza ploča i setova uz remix-e uključujući i nagrade za najbolje hitove, a radili su sa umjetnicima kao što su Utah Saints, Freemasons, Shamus Haji, Kraak & Smaak, Funkagenda, te su zaljubljenici u Hoxton, Filthy Rich, Kid Massive, Shikstylko, Freejak, Bruce Aisher… Njihov zvuk je pokretački i energičan sa elementima iz svih žanrova haus muzike, i čineći se pogodnim za sve istinke zaljubljenike dobre muzike. Inače Prok & Fitch izdaju za renomirante etikete Suara, Toolroom Records i dr.

Taj njihov trud je prepoznat i od strane njihovih kolega vrhunskih DJ-a poput Pete Tonga, Nic Fanciulla, Carl Coxa, Fedde Le Granda , Joris Voorna, Loco Dice, Joseph Capriati, Hot Since 82, Mark Knighta … koji njihove trake redovno uvrštavaju u svoje setove.
Sve ovo im je donijelo popularnost širom planete, tako da redovno nastupaju na najznačajnijim eventima uključujući i Space Ibiza, Sankeys, Amnesia, Ministry of Sound, Spy Bar Chicago and Ultra Music Festival, EDC, Sunburn, BPM Mexico i Sensation White.